Пожар е избухнал в района на село Стара Нелидовка край Белгород,

...
Пожар е избухнал в района на село Стара Нелидовка край Белгород,
Коментари Харесай

Нощен пожар в склад за боеприпаси край Белгород в Русия |

Пожар е избухнал в региона на село Стара Нелидовка край Белгород, покрай границата с Украйна, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в своя канал в Телеграм. По предварителни данни гори склад с муниции.

Според описа на Гладков, шумът от гърмеж го събудил към 3:35 сутринта локално време. Чули се общо 3 гърмежа. „ Разрушения на жилищни здания, на къщи, няма. Пострадали измежду цивилното население също. “ – съобщи Гладков. Малко по-късно губернаторът добави, че откритият огън на мястото на пожара е сподавен. Губернаторът заяви и през вчерашния ден за обстрел на с. Головчино в Грайворонския градски окръг. При тази офанзива са потърпевши няколко нежилищни здания и четири къщи. От 24 февруари граничните с Украйна села са подлагани нееднократно на обстрел, припомня Интерфакс.

На 1 април вследствие на въздушен удар на украинската войска избухна пожар в база с горива в Белгород. На 12 април в Шебекинския регион на границата с Харковска област бяха развалени железопътните линии. На 14 април при обстрел беше ранен от осколки гражданин на Журавльовка. В Журавльовка и Нехотеевка беше въведено и изключително състояние. На 24 април приближаващ откъм територията на Русия снаряд се взриви в полето покрай село Отрадное. На 25 април са обстреляни териториите на Нехотеевка и Журавльовка, ранени са двама, изброява случаите Интерфакс.

Още на 18 април шефът на Главното разследващо ръководство на Украйна ген. Кирил Буданов разяснява случаите от съветската страна, като съобщи, че службите разполагат с информация, че Руската федерация готви провокации. „ Целта на такива провокации е оправдаване на личната експанзия. “ – съобщи Буданов в изявление за „ Шпигел “. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР